mączka guar

Mączka Guar

Mączka GUAR

  • bogate źródło wysoce przyswajalnego białka (białko surowe 50-65%);
  • zamiennik śruty oraz koncentratu sojowego;
  • materiał paszowy non GMO;
  • przebadany i dostępny w łańcuchu GMP+;
  • dostępna również w wersji ORGANIC/EKOLOGICZNEJ;
  • mączka Guar została przebadana na kurczętach brojlerach z pozytywnym wynikiem przez Krajowe Laboratorium Pasz (Instytut Zootechniki w Lublinie) oraz otrzymała pozytywną opinię Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt (Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie).

 

Mączka guar znajduje się w Katalogu materiałów paszowych UE (Dz.Urz. UE L29/1 z 30.01.2013) pod nr 3.6.1 – mączka z ekstrahowanych nasion guar – Cyamopsis tetragonoloba (L.)”

dd

Piotr Pietruszyński
Prezes Zarządu

603 132 444
piotr@bart.pl