Ekstrakty drożdżowe

Ekstrakty drożdżowe

Ekstrakty drożdżowe jako produkty pochodzenia naturalnego, są idealnym zamiennikiem dla glutaminianu sodu. Uwypuklają, wzmacniają i podbijają smak mięsny, rybny, umami.

Ekstrakty drożdżowe nadają się do dań gotowych, instant, ready mead, zup, sosów, dipów, bulionów, przypraw typu vegeta, chipsów, orzeszków, wędlin, kiełbas, itp. Szczególnie polecane są do dań warzywnych, wegetariańskich.

  • Linia Bionis
    • ekstrakty drożdżowe o zróżnicowanej zawartości NaCl
    • ekstrakty drożdżowe z nukleotydami
    • ekstrakt drożdżowy ciemny z funkcją barwiącą
  • Linia Biotaste- ekstrakty drożdżowe profilowane:
    • mięsny
    • drobiowy
    • wołowy
    • wieprzowy
  • Linia aromatów naturalnych – zamienniki glutaminianu sodu.

Anna Drożdżek
Specjalista ds. sprzedaży

501 614 889
anna.drozdzek@bart.pl