cukiernictwo i piekarnictwo
Oferujemy wiele smaków aromatów powszechnie stosowanych w piekarnictwie i cukiernictwie, w tym termostabilnych, które doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju wypieków. Mamy również w ofercie aromaty dedykowane aplikacjom tłustym (kremy, masy, nadzienia).
W naszym portfolio znajdziecie Państwo gamę klasycznych emulsji i aromatów do napojów, takich jak cola czy oranżada. Tę gamę smaków stale rozwijamy proponując nowe, ciekawe smakowo aromaty, np. owoc fejhoa.
Produkujemy aromaty płynne dedykowane do produkcji czekolad, pralin, batonów, kremów itp. Ich bazą są głównie oleje. Aromaty te są wytrzymałe na wysokie temperatury i dobrze się łączą z tłuszczami.
Nasze aromaty dedykowane do żelek, cukierków twardych i lizaków są wodnorozpuszczalne o powtarzalnej jakości. Są to smaki głównie owocowe, ale również inne, uwielbiane zwłaszcza przez dzieci, taki jak np. guma balonowa.
PRZETWÓRSTWO OWOCOWO-WARZYWNE
Oferujemy pełną gamę aromatów owocowych i słodkich (np. truskawka, malina, żurawina) w tym również termostabilnych, skierowanych do producentów przetwórstwa owocowo-warzywnego. Nasze aromaty z powodzeniem można użyć do aromatyzowania marmolad, przetworów i wsadów owocowych.
Nasze aromaty w formie płynu oraz proszku doskonale sprawdzają się w aplikacjach lodowych. Mamy w ofercie zarówno aromaty do lodów wodnych, jak również do lodów na bazach tłustych (mleko, śmietana).
BROWARNICTWO I GORZELNICTWO
Nasze aromaty dedykowane są do każdego rodzaju piw: lekkich, jasnych (Lager, IPA, Witbier) oraz także cięższych, ciemnych odmian piwa. Smaki słodkie, orzeźwiające sprawdzą się w letnich trunkach. Cięższe nuty proponujemy do piw na sezon jesień-zima.
Dla przemysłu mleczarskiego oferujemy zarówno naturalne aromaty owocowe (mango, truskawka, malina, jagoda, pieczone jabłko) do produktów fermentowanych, jak również zawansowane technologicznie aromaty termostabilne dedykowane do produktów podlegających obróbce UHT.
Oferujemy głównie aromaty dla producentów sosów (naturalny aromat musztardy, sosu tysiąca wysp, ketchupu, serowe), jak i wzmacniające nuty ziołowe (bazylia, oregano) do zup, bulionów.
Dla przemysłu mięsnego oferujemy aromaty dymu (wędzonki, grilla, dymu palonego orzecha amerykańskiego etc.), jak również nuty warzywne oraz ziołowe do mięs, marynat i przetworów mięsnych. Oferujemy również rozwiązania typu „tailor made”, czyli aromaty kreowane pod danego klienta i jego wskazania.
Do dań gotowych, instant i mrożonych oferujemy głównie aromaty sosów (naturalny aromat musztardy, sosu tysiąca wysp, ketchupu, serowe), jak i aromaty termostabilne stosowane na powierzchnię. Nasza oferta zawiera również wzmacniające nuty ziołowe (bazylia, oregano) oraz aromaty proszkowe do przekąsek (chipsy, paluszki, krakersy).
Nasza szeroka gamma aromatów znajduje zastosowanie w pomadkach oraz zabawkach takich jak slime.