Przemysł spożywczy

Ekstrakty drożdżowe

Ekstrakty drożdżowe jako produkty pochodzenia naturalnego, są idealnym zamiennikiem dla glutaminianu sodu. 
Uwypuklają, wzmacniają i podbijają smak mięsny, rybny, umami.
Ekstrakty drożdżowe nadają się do dań gotowych, instant, ready mead, zup, sosów, dipów, bulionów, przypraw typu vegeta, chipsów, orzeszków, wędlin, kiełbas, itp. Szczególnie polecane są do dań warzywnych, wegetariańskich.

Bart jest wyłącznym dystrybutorem ekstraktów drożdżowych firmy Biorigin.

Rodzaje ekstraktów drożdżowych

  • ekstrakty drożdżowe o zróżnicowanej zawartości NaCl
  • ekstrakty drożdżowe z nukleotydami
  • ekstrakty drożdżowe ciemne z funkcją barwiącą
  • nuty smakowe, profilowane (drobiowy, wieprzowy, wołowy)

więcej o produkcie

© 2020 BART | Wszelkie prawa zastrzeżone
projekt www: 84.pl
magnifiercrossmenuchevron-downcross-circle