+48 22 666 29 94
English
Français
Unia
Europejska

Przemysł spożywczy

Enzymy

Firma BART jest przedstawicielem francuskiego producenta enzymów- SOUFFLET BIOTECHNOLOGIES.
SOUFFLET BIOTECHNOLOGIES jest członkiem stowarzyszenia AMFEP (stowarzyszenie producentów i formulatorów preparatów enzymatycznych), oferuje produkty spełniające chemiczne oraz bakteriologiczne standardy definiowane przez stowarzyszenie. 
 Jest jednym z nielicznych producentów enzymów na świecie i jedynym w Europie mogący poszczycić się oryginalnym procesem produkcji : Fermentacja enzymów na podłożu stałym / SOLID STATE FERMENTATION (SSF).
Firma Soufflet jest największym producentem słodu browarniczego w Europie oraz należy do jednej z największych europejskich producentów enzymów dedykowanych dla browarnictwa (i produkcji etanolu) w celu optymalizacji i poprawy przebiegu poszczególnych etapów procesu produkcyjnego:
gotowanie ziarna/ brzeczki: szybsze upłynnianie skrobi
– alfa amylaza termostabilna (bakteryjna)
zacieranie: zwiększenie wydajności dla lepszego odfermentowania brzeczki
– alfa amylazy (bakteryjne, grzybowe), glukoamylaza, proteaza
stymulowanie i zwiększanie wydajności fermentacji
– alfa amylaza (grzybowa), glukoamylaza, proteaza
zapobieganie chłodnemu zmętnieniu piwa po rozlewie
– proteaza (roślinna)
lepsze odfiltrowanie
– beta glukanazy (grzybowe i bakteryjne), ksylanaza (grzybowa), ksylanaza + beta glukanaza
SOUFFLET BIOTECHNOLOGIES oferuje również szeroki zakres enzymów piekarniczych pod marką Panlyve® w celu poprawy tekstury, objętości i trwałości chleba, ciast i drobnych wyrobów piekarniczych:
przedłużanie świeżości i miękkości produktu za pomocą preparatów przeciw-czerstwieniu
– α-amylaza, mieszanki amylaz, mieszanki amylaz z ksylanazami
zmniejszenie ilości cukru przy zachowaniu smaku/ zwiększenie miękkości produktu/ zwiększenie objętości produktu/ efekt złotej skórki
– ksylanaza, mieszanka hemicelulazy z α-amylazą lub lipazą, transglutaminaza, gluko-oksydaza, lipaza, mieszanka gluko-oksydazy z ksylanazą
standaryzacja właściwości mąki
– amylo-glikozydaza, α-amylaza, mieszanki α-amylaz z proteazami
© 2020 BART | Wszelkie prawa zastrzeżone
projekt www: 84.pl
magnifiercrossmenuchevron-downcross-circle