Ekstrakty drożdżowe

Ekstrakty drożdżowe

Ekstrakty drożdżowe jako produkty pochodzenia naturalnego, są idealnym zamiennikiem dla glutaminianu sodu. Uwypuklają, wzmacniają i podbijają smak mięsny, rybny, umami.

Ekstrakty drożdżowe nadają się do dań gotowych, instant, ready mead, zup, sosów, dipów, bulionów, przypraw typu vegeta, chipsów, orzeszków, wędlin, kiełbas, itp. Szczególnie polecane są do dań warzywnych, wegetariańskich.

Rodzaje ekstraktów drożdżowych

  • ekstrakty drożdżowe o zróżnicowanej zawartości NaCl
  • ekstrakty drożdżowe z nukleotydami
  • ekstrakty drożdżowe ciemne z funkcją barwiącą
  • nuty smakowe, profilowane (drobiowy, wieprzowy, wołowy)

https://www.biorigin.net/biorigin/index.php/en/food-2/portfolio-2

Anna Drożdżek
Business Development Manager

501 614 889
anna.drozdzek@bart.pl