enzymy bart

Enzymy

Firma BART jest przedstawicielem francuskiego producenta enzymów- SOUFFLET BIOTECHNOLOGIES.

SOUFFLET BIOTECHNOLOGIES jest członkiem stowarzyszenia AMFEP (stowarzyszenie producentów i formulatorów preparatów enzymatycznych), oferuje produkty spełniające chemiczne oraz bakteriologiczne standardy definiowane przez stowarzyszenie. Jest jednym z nielicznych producentów enzymów na świecie i jedynym w Europie mogący poszczycić się oryginalnym procesem produkcji : Fermentacja enzymów na podłożu stałym / SOLID STATE FERMENTATION (SSF).

Paweł Kafara
Business Development Manager

722 110 155
pawel.kafara@bart.pl

Firma Soufflet jest największym producentem słodu browarniczego w Europie oraz należy do jednej z największych europejskich producentów enzymów dedykowanych dla browarnictwa (i produkcji etanolu)  w celu optymalizacji i poprawy przebiegu poszczególnych etapów procesu produkcyjnego:

gotowanie ziarna/ brzeczki: szybsze upłynnianie skrobi

zacieranie: zwiększenie wydajności dla lepszego odfermentowania brzeczki

stymulowanie i zwiększanie wydajności fermentacji

zapobieganie chłodnemu zmętnieniu piwa po rozlewie

lepsze odfiltrowanie

– alfa amylaza termostabilna (bakteryjna)

– alfa amylazy (bakteryjne, grzybowe), glukoamylaza, proteaza

– alfa amylaza (grzybowa), glukoamylaza, proteaza

– proteaza (roślinna)

– beta glukanazy (grzybowe i bakteryjne), ksylanaza (grzybowa), ksylanaza + beta glukanaza

SOUFFLET BIOTECHNOLOGIES  oferuje również szeroki zakres enzymów piekarniczych pod marką Panlyve® w celu poprawy tekstury, objętości i trwałości chleba, ciast i drobnych wyrobów piekarniczych:

przedłużanie świeżości i miękkości produktu za pomocą preparatów przeciw-czerwstwieniu

zmniejszenie ilości cukru przy zachowaniu smaku/ zwiększenie miękkości produktu/ zwiększenie objętości produktu/ efekt złotej skórki

standaryzacja właściwości mąki

– α-amylaza, mieszanki amylaz, mieszanki amylaz z ksylanazami

– ksylanaza, mieszanka hemicelulazy z α-amylazą lub lipazą, transglutaminaza, gluko-oksydaza, lipaza, mieszanka gluko-oksydazy z ksylanazą

– amylo-glikozydaza, α-amylaza, mieszanki α-amylaz z proteazami