substancje zagęszczające

Substancje zagęszczająco-stabilizujące

Żelatyna

  • Żelatyna w proszku:
    – 240 bloom
    – 280 bloom
  • Żelatyna w jakości BIO (ORGANIC)
  • Żelatyna w listkach

Żelatyna w listkach jest produktem standaryzowanym, niezależnie od wagi listka siła żelowania jest taka sama. Charakteryzuje się łatwym i szybkim rozpuszczaniem – w roztworze nie tworzą się grudki. Żelatynę przed dodaniem do wyrobu należy rozpuścić w niewielkiej ilości wody.

Błonniki i mieszanki błonników

Fibregum™

Zdrowy błonnik prebiotyczny

Linia produktów Fibregum™ zawiera całkowicie naturalny błonnik w oparciu o 100% gumę arabską.
Dzięki wysokiej rozpuszczalności i niskiej lepkości, Fibregum ™ jest łatwy do wykorzystania w wielu aplikacjach i wzmacnia korzyści zdrowotne takich produktów jak: napoje, batoniki zbożowe, pieczywo, produkty mleczne, nutraceutyki.
Zalety:
• odżywcze i zdrowotne korzyści gumy arabskiej,
• udowodniony efekt bifidogeniczny,
• stymulacja produkcji korzystnych SCFA,
• wysoka tolerancja w jelitach przy dawce do 50 g / dzień,
• niska kaloryczność,
• bezpieczny dla zębów.

Więcej o produkcie: klik

Equacia™

Innowacyjny odżywczy stabilizator nadający teksturę
Equacia™ jest składnikiem składającym się z błonnika z gumy arabskiej i bezglutenowego, nierozpuszczalnego błonnika pszenicznego. Jest specjalnie zaprojektowany, by imitować teksturę tłuszczu i zmniejszać zawartość cukru, jednocześnie wzbogacając produkty spożywcze w błonnik.
Equacia ™ nie wymaga ogrzewania do aktywacji i rozwija swoją unikatową, gładką teksturę bezpośrednio po rozpuszczeniu w wodzie. Jest wysoce odporny na szerokie zakresy pH, temperatur i warunków przetwarzania.
Kluczowe zalety:
• naturalny składnik o wyjątkowych właściwościach organoleptycznych i odżywczych,
• źródło rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego żywieniowego błonnika,
• wyjątkowy zamiennik tłuszczu,
• wzmacniacz okresu trwałości.

Guma arabska


Mieszanki stabilizatorów

Thixogum™

Gama naturalnych, rozpuszczalnych na zimno stabilizatorów nadających teksturę

Produkty Thixogum ™ to całkowicie naturalne hydrokoloidy wybrane ze względu na ich unikatowe właściwości stabilizujące i nadające teksturę. Są to łatwo dyspergowalne, rozpuszczalny w zimnej wodzie, sypkie i wolne od kurzu proszki.

Zalety:
– natychmiast dysperguje w zimnej wodzie,
– neutralny smak, zapach i kolor,
– stabilny w kwaśnych i obojętnych nośnikach,
– łatwe dodawanie do produktów ciekłych lub suchych mieszanek.

Anna Drożdżek
Business Development Manager

501 614 889
anna.drozdzek@bart.pl

żelatyna

Anna Hołownia
Manager sprzedaży

722 110 156
anna.holownia@bart.pl

błonniki, guma arabska i mieszanki